Csak a Csend meg a Zaj

Vélemények Érdekességek Érdektelenségek

Vida-tkozás felsőfokon

2014. november 11. 00:11 - Varga Németh Tamás

Lassan mindenki tisztában van mára azzal a ténnyel, hogy a NAV elnökét kitiltották az USA-ból. A késleltetett fogadtatás is igen kreatívan sikerült az elnök asszony részéről. Sokáig csak olyan csend volt ez ügyben a NAV részéről, mint amikor az ember azt várja, hogy az a rohadt szúnyog, ami itt idegesít a szobában végre leszálljon valahová és akkor aztán könyörtelenül kivégezze. Viszont, amikor végre megszólaltak, megint sikerült megkutyulni egy olyan tényt, ami ennél konkrétabb nem is lehetne.

A taktika a következőnek látszik: Vida Ildikó, a szerény, törvénytisztelő, lelkiekben a haza szolgálatában meg-megroskadó, ősanya és "anyatigris" csak ment, mendegélt a réten, letépve egy-két fűszálat, hogy aztán jó magyar módjára elfütyülje a legújabb Sebestyén Márta lemez egyik dallamát, miközben pirospaprikát rágicsálva eszi le épp matyómintás köténykéjét. Egyszóval ez az ártatlan anyatigris ment ott a réten valamerre, és akkor a semmiből sunyin meglepte őt az USA.

Mert az így szokta egyébként. Semmiféle elővizsgálat és hírszerzés illetve a saját rendelkezéseik pontos megindoklása nélkül ráuszítja a tényt a szerencsétlen "áldozatra", hogy ő aztán most akkor nem jön be hozzájuk egy darabig.

 De nem baj, mert Vida kijelentette, hogy ő bizony nem adja fel a harcot, sőt meglepetésszerű információkikérést eszközölt az amerikai követségen. Mikor jól nem számítottak rá odament a követségre. Csak, hogy arra meg ő nem számított, hogy az amerikai követségen azért szép számmal vannak, akik angol ajkúak. Ráadásul pont az ő általa keresett Jóbarát is mintha ezen a nyelven szólalna az esetek 99%-ban, mikor épp létezik.

Na de így van ez. "Nem tudom, mit mond. Tolmácsot szeretnék." - mondta az anyatigris, aztán miután az éppen ott járó HírTv riportere elkezdett tolmácsolni neki, végül bejutott. És most akkor jöhet ám a meglepődés, mert nem történt semmi. Az USA még mindig nem adhat ki olyan információt, amiért itt cicázik az elnök asszony. Bár lehet, jobb is, addig még működik a sértettségi-taktika, amit folytatni látszik.

Mindenesetre lassan egy Barátok közt epizódba illő mértani pontosságú taktikai csata bontakozik ki. Goodfriend legalább humoros és egyértelmű. Az adóhivatal amúgy is rendszerint váratlanul toppan be, szóval biztos nem csodálkozott annyira:

goodfriend.png

Vida is átválthatna most már egy lazább oldalra, teszem azt, kimondja, hogy ha ő nem mehet az USA-ba, akkor az USA sem jöhet el hozzá, ha megcsömörlenek is ettől. Franc sem fog nekik főzni egy jó csirkepörit kovászos uborkával, rohadjon meg mind. Meg amúgy is milyen neve van ennek a Goodfriend-nek (most elképzelünk egy olyan dimenziót, ahol Vida nem csak felveszi a nyelv-vizsga pótlékot, hanem teszem azt tud is angolul), hát nem épp úgy viselkedik, ahogy a nevéből az lejön (most elképzelünk egy olyan dimenziót, ahol Vida tisztában van a paradoxon és szarkazmus fogalmával)

Végezetül, még, ha gyanús is egyeseknek, hogy ezzel az egész üggyel csak húzza az időt a kormány és altat, mialatt valami lényegesebb változást eszközöl az állami berendezkedésben, kíváncsian várom a következő fordulót. Egészségünkre!....

 

https://www.youtube.com/watch?v=xtALmjxIrN4

forrás: http://index.hu/belfold/2014/11/10/vida_ildiko_nem_tudom_hogy_mit_mond_tolmacsot_szeretnek_kerni/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csendmegazaj.blog.hu/api/trackback/id/tr366884195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása